xkuchtik.cz

 

JEHNĚČÍ KOTLETY S POMERANČOVOU OMÁČKOU A BROKOLICÍ.

Jehněčí zase jinak.

 

INGREDIENCE: 4 jehněčí kotlety, 1 citron, 6 lžic olovového oleje, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 400 g brokolice, 1 cibule, 2 lžíce másla, ¼ l pomerančové šťávy, 2 lžíce masového vývaru, 2 lžíce pomerančové marmelády.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z citronu vymačkáme šťávu, smícháme s olejem, pepřem a tymiánem a kotlety v tomto základu asi 45 minut marinujeme. Omytou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a krátce spaříme ve vroucí vodě. Nakrájenou cibuli podusíme, přidáme brokolici, 3 lžíce vody a 10 minut dusíme. Ochutíme solí. Kotlety opékáme v oleji na pánvi asi 5 minut po obou stranách. Poté vyjmeme a udržujeme teplé. Výpečky zalijeme vývarem a pomerančovou šťávou, promícháme a krátce povaříme. Do omáčky vmícháme zbytek marinády a pomerančovou marmeládu.

 


Vloženo:28. 7. 2004  
http://www.xkuchtik.cz