xkuchtik.cz

 

ŠPANĚLSKÁ OMÁČKA.

 

INGREDIENCE: 60g tuku, 500g hovězích kostí, 1 celer, 1/2 petržele, 1 /2 mrkve, 30g cibule, 10 zrnek černého pepře, 50g mouky, 20g rajského protlaku, trochu červeného a trochu dezertního vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozsekané hovězí kosti, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu a pepř pražíme na tuku: Ještě než je zelenina hnědá, přidáme kolečka cibule a necháme zhnědnout. Posypeme moukou, a až i ta ztmavne, přelijeme vodou, přidáme rajský protlak, červené a dezertní víno a necháme 2 až 3 hodiny vařit. Občas zamícháme a odebereme tuk a pěnu. Nakonec vyjmeme kosti, procedíme a podáváme k hovězímu a zvěřině.

 


Vloženo:12. 5. 2007  
http://www.xkuchtik.cz