xkuchtik.cz

 

KRÁLÍK NA ČESNEKU.

 

INGREDIENCE: 800 g zadního z králíka, 40 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 cibule, hlavička česneku, 1 lžička hladké mouky, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek prošpikujeme polovinou slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí, osolíme a necháme odležet. Zbývající slaninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme, pak přidáme koření, zalijeme vodou, necháme základ zavařit, vložíme připravené maso pečeme v troubě. Během pečení poléváme tvořící se šťávou. Pečeného králíka vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou a provaříme. Králíka naporcujeme tak, aby byl jeden kousek ze hřbetu a jeden z běhá, přeléváme necezenou šťávou.

 


Vloženo:3. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz