POSTUP PŘÍPRAVY: Ze syrového králíka obereme maso, přidáme k němu kousek tučnějšího vepřového a kousek telecího masa a umeleme dohromady. Do studené polévky namočíme 2 žemle, po chvíli je vymačkáme, přidáme k nim 1 ustrouhanou cibuli, pepř, květ, rozemletý bobkový list, tymián, 2 vejce, osolíme a řádně propracujeme tak, aby hmota byla jemná, tažná. Pak nakrájíme králičí játra a slaninu na kostky. Kameninový hrnek vyložíme plátky slaniny, vložíme do něho vrstvu masové kaše, na ni játra se slaninou, opět vrstvu masové kaše a játry a tak pokračujeme, až naplníme hrnek do tří čtvrtin. Navrch naklademe plátky slaniny, přikryjeme hrnek pokličkou a vaříme paštiku ve vodní lázni 1 až 1 a 1/2 hodiny. Pak uložíme do studena a vychladlou paštiku zalijeme tukem.