INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 100 g slaniny, 1 citrón, 1 lžíce koření Divočina (jalovec, bobkový list, tymián), citrónová kůra, 2 cibule, sůl, 1 bobkový list, 100 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, pokapeme citrónem, poprášíme kořením a citrónovou kůrou, obložíme na kolečka nakrájenou cibulí, zabalíme do alobalu a necháme do druhého dne v lednici uležet. Na pekáčku rozpustíme zbylou slaninu, na ni položíme králíka, osolíme, přidáme bobkový list, podlijeme a v předehřáté troubě pečeme za častého přelévání masa šťávou. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu zředíme, povaříme, rozmixujeme, ochutíme vínem. Omáčku přelijeme na porce masa a podáváme. Příloha: brambory s brusinkami či jeřabinami.