INGREDIENCE: 2 králík, 500g libovějšího vepřového bůčku nebo pecka, palička česneku, sůl, kmín, 2 cibule, 1 lžíce mouky na zahuštění šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí (nebo česnekovou pastou), posypeme drceným kmínem a vložíme do pekáče. Přidáme stejně ochucené vepřové maso, na kostky nakrájenou cibuli, vše podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Pokud je králík mladý, vepřové maso musíme péct dříve a králíka přidáváme asi o 40 minutách pečení. Při pečení oba druhy masa přeléváme vypečenou šťávou, podléváme vodou a obracíme, aby pěkně zčervenaly. Vypečenou šťávu slijeme, zahustíme ji moukou (není to třeba), z pekáče seškrabeme napečenou šťávu, zředíme ji vodou, vše společně povaříme a ještě můžeme zjemnit čerstvým máslem. Králíka s bůčkem podáváme s knedlíky a dušeným špenátem.