xkuchtik.cz

 

KRÁLÍK NA SMETANĚ II

 

INGREDIENCE: Naporcovaný králík, máslo, olej, česnek, sůl, kmín, pár kuliček černého pepře, bobkový list, drcený jalovec, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, 20 dkg slaniny, kysaná a sladká smetana, brambory, 2 dl červeného vína.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kousky králíka necháme přes noc marinovat v oleji s česnekem. Pekáč vymažeme tenkou vrstvou másla. Naklademe na silnější plátky nakrájená kolečka brambor, lehce osolíme a pokmínujeme. Kousky králíka osolíme a položíme na brambory, lehce potřeme hořčicí, pokryjeme jednou nakrájenou cibulí a plátky slaniny, na ni přijde druhá nakrájená cibule a pár kuliček černého pepře. Ke stranám pekáče vložíme 2-3 bobkové listy. Smícháme kysanou a sladkou smetanu a to vše zalijeme a pekáč přikryjeme. Pečeme v předehřáté troubě asi hodinu, během toho podlíváme. Těsně před koncem přidáme nadrobno drcený jalovec a zalijeme červeným vínem. Podáváme se zeleninovou oblohou.

 


Vloženo:18. 5. 2007  
http://www.xkuchtik.cz