xkuchtik.cz

 

HOUBOVÝ KOTLÍK.

Mexická kuchyně.

 

INGREDIENCE: 1 kuře, olej, máslo, 2 cibule, 2 mrkve, 500 g čerstvých hub, 1 lžičky šafránu (azafrán), sůl, 300 ml vývaru, 2 žloutky, 1 lžičky mletého chilli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře nasekáme asi na dvoucentimetrové proužky a v kotlíku postupné opečeme na oleji dozlatova. Do oleje přidáme máslo a osmažíme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, přidáme na kousky nakrájené houby a osmažíme. Přidáme opečené kousky kuřete, šafrán, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Pak odstavíme z ohně, ve žloutcích rozmícháme mleté chilli a za stálého míchání vlijeme do hotového pokrmu. Podáváme s rýží.

 


Vloženo:3. 8. 2006  
http://www.xkuchtik.cz