xkuchtik.cz

 

SMRŽE NADÍVANÉ ZAPEČENÉ

 

INGREDIENCE: 8 plodnic smržů na plnění, 2 plodnice smržů na vaření, 1/4 l vývaru připraveného z kostky masoxu. 200 g vařeného masa ze slepice, 2 žemle, 1/4 l mléka, asi 3 vrchovaté lžíce husté bešamelové omáčky, 2 žloutky, sůl a muškátový květ. Na zalití: 1/4 l mléka a 2 vejce. Trochu tuku na vymaštění kastrolu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené maso ze slepice a ostrouhané, rozkrojené, v mléce namočené a dobře vymačkané žemle umeleme na masovém strojku a dáme do misky. K tomu přidáme bešamelovou omáčku, žloutky, dvě plodnice smržů uvařených ve vývaru a jemné rozsekaných nebo umletých, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Očištěné omyté smrže podélné rozkrojíme, dutiny naplníme připravenou nádivkou, naplněné poloviny hub k sobě spojíme, nití svážeme dohromady a narovnáme vedle sebe do vymaštěného kastrolu. Po krátkém zapečení zalijeme pokrm osolenými vejci rozkvedlanými v mléce a dopečeme. Příloha: opečené brambory a salát ze syrové zeleniny.

 


Vloženo:30. 8. 2016  
http://www.xkuchtik.cz