xkuchtik.cz

 

PÓRKOVÁÉ LÍVANEČKY S HOUBAMI.

 

INGREDIENCE: 200 g hladké mouky 4 vejce, 1/4 l mléka, sůl, 200 g čerstvých hub (mimo ryzce všechny druhy jedlých hub), 40 g másla na dušeni hub, 200 g póru, 700 g uzeného vařeného masa nebo zbytků z pečeně a 100 g sádla nebo oleje na pečení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z rozkvedlaných vajec, mouky, mléka a soli si připravíme řídké těstíčko, které metlou dobře prošleháme. Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém másle je podusíme. Očištěný a omytý pór nakrájíme na tenká kolečka, a to hlavně jeho bílou část, vložíme je do cedníku, na okamžik ponoříme do vařící slané vody a necháme dobře okapat. Podušené houby, prochladlý pór a jemně rozsekané maso vmícháme do připraveného těstíčka. Směs menší naběračkou lijeme na pánev do rozehřátého tuku, naběračkou stlačíme do plocha do tvaru lívanečků a po obou stranách je do růžova vysmažíme. Můžeme je také smažit v lívanečníku. Příloha: bramborová kaše a salát ze syrové zeleniny.

 


Vloženo:20. 10. 2001  
http://www.xkuchtik.cz