xkuchtik.cz

 

DOKONALÉ ESPRESSO

 

Dokonalé espresso, chceteli káva, se významně podílí na obratu vašeho gastronomického zařízení.
Vezmeme-li v úvahu, že dobrá surovina má náklady na porci espressa zhruba 5 kč a jeho prodejní cena je mezi 20kč až 25kč, pak zisk při denní produkci 50 porcí činí zhruba 22.500-30.000,- Kč měsíčně!
Tento zisk je samozřejmě tím větší, čím kvalitnější espresso je! Espresso si host objednává prakticky v každém ročním období.

Novým trendem na našem trhu je Café SAO. Člen konsorcia Café SAO patří mezi nejvýznamnější Italské značky.
UNI EN ISO 9002.
Vysoká kvalita směsi a individuální způsob pražení, zaručují dokonale vyvážené aroma a nezaměnitelnou chuť espressa.
Tak neváhejte a dopřejte si vynikající espresso ze srdce Itálie.

A jak uvařit dobré espresso?

„Uvařit kávu“ umí snad každý. Vězte však, že jedinou správnou cestou je espresso.
Obsahuje totiž optimální množství kofeinu a ovocných cukrů.
Po špatně uvařené kávě je Vám těžko a velice špatně jí trávíte!
Správné espresso je o objemu 3-4cl.
Stává se velmi často, že se zákazník cítí být touto mírou ošizen.
Měl by se však poučit u kávových velmocí (Itálie, Chorvatsko, Turecko, Španělsko atd.)
Je třeba si uvědomit, že po 20-30 vteřinách, teče, už jen obarvená voda přes dřevo!
Tím však nezískává na síle a chuti to jen uškodí.
Proto je lépe malé espresso dolít horkou vodou.
Káva sice ztratí pěnu, ale výsledek je nesrovnatelný
 

 

 


Vloženo:30. 10. 2010  
http://www.xkuchtik.cz