xkuchtik.cz

 

SELSKÉ RACLETTE

 

INGREDIENCE: 1 kg ve slupce vařených brambor, 800g sýra Eidam nebo Otava, zeleninový doplněk - papriky nakrájené na nudličky, cibule nakrájená na kousky a plátky rajčat, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Čerstvě uvařené brambory scedíme a horké vysypeme na mísu, kterou umístíme uprostřed stolu. Každý host dostane talířek a ubrousek a odebírá si brambory a olupuje. U kamen nebo u krbu zahříváme na pánvičce sýr a seškrabujeme ho na oloupané osolené vařené brambory. Podle chuti osolíme a opepříme. Z misek rozmístěných po stole k nim odebíráme zeleninu. Zapíjíme bílým vínem nebo čajem.

 


Vloženo:25. 3. 2015  
http://www.xkuchtik.cz