INGREDIENCE: 600 g moučných brambor, l stroužek česneku, l lžička másla, l cibule, l svazek petrželky, 150 g smetany, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 125 g tvrdého sýra.
POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme, rozpůlíme a vytřeme jím vnitřek ploché zapékací mísy. Zároveň ji vymažeme máslem, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná kolečka. Plátky brambor a cibule střídavě klademe do mísy jako střešní tašky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Smetanu rozmícháme s částí sekané petrželky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Sýr nastrouháme najemno a dvě třetiny vmícháme do smetany. Naskládané plátky brambor a cibule polijeme smetanou se strouhaným sýrem a posypeme zbylým sýrem. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme, dokud brambory nezměknou a sýr nezezlátne. Hotový pokrm podáváme posypaný zbylou petrželkou.