xkuchtik.cz

 

ZAPEČENÉ BRAMBORY S FAZOLEMI

 

PSTUP PŘÍPRAVY: Přes noc namočíme 150g červených fazolí (mohou být i bílé). Fazole po namočení uvaříme. Spěcháme-li použijeme plechovku fazolí sterilovaných (400g). Zapékací mísu vymažeme bohatě máslem nebo jiným tukem. Na 2 lžících oleje opečeme 400g oloupaných brambor nakrájených na plátky, k tomu přidáme 100g drobně nakrájené slaniny, plátky ze 3 stroužků česneku, 2 pokrájené žampióny nebo jiné houby a 6 rajčat. Přisypeme asi 5 lžic mražené nebo sterilované kukuřice. Ochutíme lžičkou tymiánu, sl. papriky, ml. pepřem, osolíme, případně přidáme uzeninu. Promícháme, opečeme, přidáme vařené fazole. Směs přemístíme do připravené zapékací mísy. Zalijeme 2 lžícemi zakysané smetany nebo jogurtu se zašlehaným vejcem a 100g strouhaného sýra. Posypeme trochou grilovacího koření a v horké troubě zapečeme do zlatova. Pokrm doplníme rajčatovým salátem. Chybí-li nám maso můžeme před zapékáním přidat 200g uzeniny.

 


Vloženo:15. 11. 2007  
http://www.xkuchtik.cz