xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÝ KOTLÍK S PÓRKEM – FRANCIE

 

INGREDIENCE: 4 lžíce oleje, 5-6 pórků, 1,5 kg brambor, sůl, mletý pepř, 400 g tvrdého sýra, muškátový oříšek, 200 ml kysané smetany, 100 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku nebo zapékací misky dáme olej a klademe vrstvy surovin. Na tenká kolečka nakrájený pórek jako první, pak vrstvu strouhaných brambor, osolíme, vrstvu koleček pórku, opepříme, vrstvu strouhaného sýra se špetkou strouhaného muškátového oříšku, atd. Vrstvy opakujeme až do zpracování surovin. Vše přelijeme kysanou smetanou, zasypeme zbylým strouhaným sýrem a poklademe plátky másla. Zapékáme asi 1 hodinu a podáváme v kotlíku..

 


Vloženo:10. 1. 2014  
http://www.xkuchtik.cz