xkuchtik.cz

 

VEJCE V ŠÁTEČKU (MAĎARSKO).

 

INGREDIENCE: 9 vajec, 80 g másla, 1 1 žemle, 1-2 dl mléka, sůl, pepř, hořčice, petrželka, balíček koupeného listového těsta.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z osmi natvrdo vařených a podélně rozpůlených vajec vyjmeme žloutky. Žemlovou střídku namočíme v mléce, vymačkáme, prolisujeme se žloutky, promícháme s hořčicí, pepřem, solí, jemně sekanou petrželkou a s rozetřeným máslem. Takto připravenou hmotu rozdělíme na osm dílů a plníme jí půlky bílků které hned spojujeme s druhými půlkami. Z máslového těsta rozválíme tak velkou placku, aby se z ní dalo nakrájet osm stejných čtverců do nichž vejce zabalíme. Konce těsta, které se stýkají, potřeme rozšlehaným vejcem, zbytek vypotřebujeme na povrch šátečků. Šátečky klademe na vodou potřený plech a pečeme v horké troubě, kterou alespoň deset minut neotvíráme. Jakmile těsto nabude, dopékáme je v mírné troubě.

 


Vloženo:22. 5. 2005  
http://www.xkuchtik.cz