INGREDIENCE: 600 g telecího nebo mladého hovězího masa z plece, 600 g cibulek velikosti vlašského ořechu, 3 hlavičky česneku, sůl, pepř, 2 lžíce sádla, 1 šálek vody, 2-3 lžíce octa. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibulky a česnek oloupeme, maso nakrájíme na kostky velké jako cibulky. Do hluboké zapékací mísy nebo do kameninového hrnce uložíme vrstvu cibulek, proloženou tu a tam stroužkem česneku, osolíme, opepříme, pokropíme sádlem a přidáme vrstvu masa. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Ocet zředíme vodou a zalijeme jím obsah nádoby tak, aby tekutina sahala až po vrchní vrstvu. Hrnec povážeme pergamenem, mísu přiklopíme těžkou skleněnou poklicí a na mírném ohni dusíme dvě až tři hodiny. Časem nádobu potřeseme, aby se pokrm nepřipálil. Podáváme jej horký s chlebem.