xkuchtik.cz

 

ČORBA S MASOVÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: 1 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, petrželka, sůl, 30-40 g rýže a podle potřeby bud kyselý kvásek, šťáva z kysaného zelí, nebo ocet, několik snítek celerové nati, vonné bylinky, popřípadě 1-2 malé ostré papričky. Knedlíčky: 250 mletého telecího nebo mladého hovězího masa, 1 vejce, rohlík, 1 šálku mléka, sůl, pepř, petrželka, mouka na obalení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s vejcem a s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme sůl, pepř, petrželku a děláme knedlíčky velké jako vlašský ořech. Obalíme je v mouce a necháme chvíli odležet. Rozkrájenou cibuli a mrkev vaříme v osolené vodě. Po chvíli přidáme rýži a sekanou petrželku. Když je rýže téměř uvařena, zalijeme polévku kváskem či zelnou šťávou nebo ji okyselíme octem. Do polévky vhodíme masové knedlíčky drobně usekanou celerovou nať a půl lístku libečku nebo špetku majoránky. Vaříme čtyři až pět minut. V Rumunsku se polévka podává s rozkrájenou nebo rozemnutou pálivou papričkou.

 


Vloženo:25. 5. 2006  
http://www.xkuchtik.cz