xkuchtik.cz

 

HUSÍ JÁTRA NA CIBULCE.

 

INGREDIENCE: 750 g husách jater, 100 g husího sádla, 20 g soli, 150 g cibule, 30 g hladké mouky, 5 g mletého pepře, 5 g kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY: Opraná husí játra zbavíme skvrn po žluči. Slabě je po délce na povrchu nařízneme opepříme, okmínujeme a dáme dusit na drobně nakrájenou dozlatova osmahlou cibuli na husí sádlo. Játra dusíme pod pokličkou a občas je obracíme aby byla pěkně zbarvena po obou stranách. Dusíme prudce tak dlouho, až se šťáva vysmahne na tuk Měkká játra vyjmeme a základ zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Šťávu povaříme, až je zahoustlá, osolíme znovu vložíme játra a ještě lehce a rychle podusíme. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz