xkuchtik.cz

 

SLEPICE DUŠENÁ V RÝŽI

 

INGREDIENCE: 1 slepice, 300 g rýže, 100 g másla, 20 g soli, 50 g cibule, 2 g mletého pepře, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze slepice připravíme slepičí polévku a dále slepici dušenou v rýži. Slepici vaříme jako na polévku s příslušnými přísadami, jen přidáme o tři čtvrtě litru vody více. Tím získáme vývar, z kterého připravíme slepičí polévku. Ze zbývajícího vývaru slepičího masa připravíme slepici dušenou v rýži. Maso nakrájíme na kousky. Rýži nejprve odměříme odměrkou, například šálkem na polévku. Odměřenou rýži přebereme a dobře propláchneme, popřípadě i spaříme vařící vodou a necháme dobře okapat. Okapanou dáme do nádoby, v které jsme na másle osmahli drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem ze slepice, a to tak, že na jednu odměrku rýže dáme jednu a půl odměrky vývaru Osolíme opepříme porce masa vložíme do rýže a dusíme pod pokličkou v mírné troubě doměkka. Rýži při dušení nemícháme.

 


Vloženo:17. 2. 2009  
http://www.xkuchtik.cz