1. Z tvarohového těsta. 
INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 100 g hrubé mouky, 1 žloutku, 10 g másla, 10 g cukru, ovoce, cukr na sypání, máslo. 
POSTUP PŘÍPRAVY: Z prolisovaného tvarohu, hrubé mouky, žloutku, másla a cukru uděláme těsto. Vyválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme ovocem. Uvaříme, posypeme cukrem, pokapeme máslem. 
2. Z odpalovaného těsta.
INGREDIENCE: 150 g hrubé mouky, 1/8 l mléka, 1 vejce, sůl, 20 g másla. 
POSTUP PŘÍPRAVY: Do vařícího mléka vsypeme mouku, osolíme, přidáme máslo a na ohni stále mícháme, až se těsto nechytá hrnce ani vařečky. Pak těsto sejmeme s ohně a vmícháme do něho vejce. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme šišku, nakrájíme kousky, do kterých balíme ovoce. 
3. Z nudlového těsta.
INGREDIENCE: 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, voda podle potřeby 
POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky a vejce připravíme řidší nudlové těsto, které vyválíme asi na 1 mm silně. Nakrájíme čtverečky, které plníme ovocem. Dobře zabalíme. 
4. Z krupicového těsta: 
INGREDIENCE: 1 l mléka, 80g krupice, 1 vejce, sůl. 
POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme hustou krupicovou kaši, trochu ji osolíme. Do prochladlé dobře vmícháme vejce. Těsto vyválíme asi na 3 cm silně. Vykrájíme čtverečky a ty naplníme ovocem. 
5. Z třetinového těsta: 
INGREDIENCE: 80g tvarohu, 80g brambor, 80g hrubé mouky, 1 vejce, sůl. 
POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh prolisujeme, den předem uvařené brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, vejce a sůl a zaděláme na vále těsto.