xkuchtik.cz

 

TUŇÁK SE SOJOVOU OMÁČKOU [TERIJAKI)

 

INGREDIENCE: 500 g čerstvého tuňáka, mouka, olej, 1 okurka, 2 lžíce rýžového nebo bílého vína, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce cukru,1/2 hrnečku sanbai-zu: 4 lžíce 8% octa, 2 lžíce cukru,1/2 lžičky sójové omáčky, 1/2 lžičky soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Tuňáka nakrájíme na čtyři plátky a obalíme v mouce. Okurku oloupeme a rozpůlíme, nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme marinovat v omáčce sanbai-zu. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj plátky tuňáka. Na mírném ohni necháme opéci, slijeme olej a přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a cukr. Zakryjeme a necháme dusit, až se polovina zálivky vydusí. Potom zesílíme plamen a bez pokličky pohybujeme pánví po dobu čtyř až pěti minut tak, aby se maso ryby nepřichytilo ke dnu pánve. Rybu dáme na talíř, ozdobíme plátky okurky a podáváme s rýží.

 


Vloženo:2. 9. 1999  
http://www.xkuchtik.cz