xkuchtik.cz

 

KRÁLÍK NA SLANINĚ A ČESNEKU.

 

INGREDIENCE: 1 králičí zadek, 80 g slaniny, 4 stroužky česneku, sůl, 30g másla, 2 cibule, několik kuliček pepře, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněného králíka proklínkujeme polovinou na nudličky nakrájené slaniny a potřeme česnekem utřeným se solí. V pekáčku rozškvaříme zbytek nakrájené slaniny, přidáme máslo a králíka po všech stranách opečeme. Vedle masa jen lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pepř a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vroucí vodou. Při podávání sypeme petrželkou. Příloha: bramborový knedlík a salát.

 


Vloženo:14. 4. 2004  
http://www.xkuchtik.cz