xkuchtik.cz

 

DRŠŤKY PO ITALSKÉM ZPŮSOBU.

 

INGREDIENCE: 800 g drštěk, 60 g sádla nebo rostlinného tuku, 1 cibule, 50g hladké mouky, 60g rajčatového protlaku, muškátový květ, mletý pepř, sul, 1-2 stroužky česneku, petrželka, 40 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Drštky obvyklým způsobem očistíme, vypereme, překrájíme na menší kusy, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po kratším varu dršťky ocedíme, zalijeme čistou vlažnou vodou a vaříme doměkka. Uvařené dršťky nakrájíme na nudličky. V tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu květu, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme protlak, pepř, česnek utřený se solí, zalijeme vlažným vývarem z drštěk, rozšleháme a dobře povaříme. Hotovou omáčku procedíme, přidáme drštky a ještě trochu povaříme. Do hotového pokrmu těsně před podáváním přidáme jemně usekanou petrželku. Při podávání sypeme dršt7sy strouhaným sýrem. Jako příloha jsou vhodné vařené makarony nebo špagety, ale i vařené brambory. Jako druhou přílohu podáváme salát z čerstvé zeleniny.

 


Vloženo:14. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz