INGREDIENCE: 400g libového bůčku, sůl, ml. pepř, 4 str. česneku, 4 cibulky, 4 středně velké brambory, 4 rajčata, hořčice, tymián.
POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku ukrojíme osm plátků ( na každou porci dva), naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Brambory a cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, přidáme sůl, zalijeme šálkem vody a čtvrt hodiny dusíme. Potom ocedíme a necháme okapat. Bůček srovnáme pod gril, přidáme brambory a cibuli a grilujeme. Asi za čtvrt hodiny maso obrátíme a pod gril přidáme ještě omytá, nahoře do kříže naříznutá, osolená a opepřená rajčata. Asi za pět minut bůček potřeme hořčicí, maličko okořeníme tymiánem a grilujeme dále, ještě asi deset minut. Bůček podáváme na nahřátých talířích, obložený brambory cibulí a rajčaty. Jako další přílohu podáváme chléb a salát.