xkuchtik.cz

 

HRUŠKOVÉ ČATNÍ.

 

INGREDIENCE: 2 kg zralých hrušek, 500g cibule, 500g hodně zralých rajčat, 300g celeru, 100g rozinek, 1 lžičky ml. zázvoru, sůl, feferonky, ocet.

POSTUP PŘÍPRAVY: Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Drobně nakrájíme cibuli, rajčata oloupeme a také drobně nakrájíme. Vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a dusíme. Po chvilce usekáme celer a přidáme jej k potravinám současně s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme, necháme asi 2 minuty přejít varem, pak naplníme do skleniček a zavíčkujeme.

 


Vloženo:21. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz