xkuchtik.cz

 

MANDLOVÉ SRDCE.

 

INGREDEINCE: 100g mandlí, 4 vejce, 140g krupicového cukru, 80g hl. mouky, 1 lžíce prášku do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, ovoce na ozdobu. Krém: 1 balíček pudinkového prášku s kakaovou nebo čokoládovou příchutí, 3 dl mléka, 60g čokolády na vaření, 100g másla. Poleva: 150g mouč. cukru, mléko. POSTUP PŘÍPRAVY: Mandle vsypeme do vařící vody, spaříme asi 40 vteřin, scedíme, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Po vychladnutí několik mandlí odložíme na ozdobu, ostatní umeleme. Vejce ušleháme s cukrem do lehké pěny, postupně všleháme dvě lžíce horké vody a dále šleháme, až pěna opět zhoustne. Ze šlehače ji položíme do široké mísy, lehce do ní vmícháme umleté mandle a mouku prosetou s práškem do pečiva, těsto nalijeme do vymaštěné, moukou vysypané formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě (200°C). Vychládlý korpus jednou nebo dvakrát prokrojíme, díly spojíme části krém, trochu krému potřeme také boky srdce. Honí plochu polijeme polevou a ozdobíme zbylým krémem, mandlemi a ovocem. Příprava krému: Pudinkový prášek rozmícháme v části mléka, nalijeme do ostatního horkého mléka, přidáme čokoládu rozlámanou na drobné kousky, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Vychladíme za občasného zamíchání pak postupně za pilného šlehání přidáváme máslo. Krém osladíme podle chuti. Příprava plevy: prosety cukr rozředíme s jednou nebo dvěmi lžícemi teplého mléka v hladkou polevu.

 


Vloženo:15. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz