xkuchtik.cz

 

PLNĚNÉ KEDLUBNY VE SMETANOVÉ OMÁČCE.

 

INGREDIENCE: 4 velké nebo 8 malých kedluben, sůl, olej, 20g másla, 30g hl. mouky, šálek smetany, 50g strouhaného sýra, petrželka. Náplň: 400g pečeného masa (kuřecí, vepřové), šálek vařené rýže, 1 vejce, 20g másla, sůl, ml. pepř. POPSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané předem vydlabané (ze strany od kořene) kedlubny krátce povaříme v osolení vodě, po okapání naplníme, vložíme do vymaštěného kastrolu, podlijeme trochou vývaru z kedluben a dusíme nebo pečeme pod poklicí. Mezitím připravíme omáčku: z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trocho vývaru z kedluben a části smetany, rozšleháme a povaříme asi 1 hodiny. Pak vmícháme zbylou smetanu, sýr, jemně nasekanou petrželku a mladé středové kedlubnové lístečky a vaříme až se sýr roztaví a omáčka zhoustne. Příprava náplně: Drobně nakrájené maso krátce podusíme na másle přidáme rýži, rozšlehaná vejce, sůl, pepř a promícháme.

 


Vloženo:4. 9. 2001  
http://www.xkuchtik.cz