xkuchtik.cz

 

RAGŮ PO DEBRECÍNSKU.

Maďarská kuchyně.

 

INGREDIENCE: 400g vepřového plecka, 3 cibule, 2 stroužky česneku, 2 kapie, 150g měkkého salámu nebo klobásy, 50g vepřového sádla, 1/16 l smetany, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce soli.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso v celku omyjeme a po osušení je nakrájíme na menší kostičky o hraně 1,5-2 cm.Nakrájenou cibuli a s trochou soli utřený česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme protlak, promícháme a vložíme maso. Podusíme, osolíme, přidáme papriku, drcený kmín a podlijeme vodou. Po 1 minutě přidáme na nudličky nakájenou kapii a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Během dušení několikrát vařečkou zamícháme a bude-li třeba, podlijeme trochou vody. Hotové maso přelijeme smetanou , ve které jsme rozmíchali mouku, a všechno ještě 7 minut dobře provaříme. Před koncem varu přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou uzeninu. Příloha houskový knedlík nebo kynutý knedlík.

 


Vloženo:18. 8. 1999  
http://www.xkuchtik.cz