xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ POLÉVKA S TYROLSKÝMI KNEDLÍČKY.

 

INGREDIENCE: 1 hovězího vývaru, 2 žemle, 30 g slaniny, 10 g cibule, trochu petrželky, 1/16 1 mléka, 1 menší vejce, sůl a 30 g hrubé mouky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na zcela drobné kostičky. Na pánvi trochu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme k ní jemně rozsekanou petrželku a nadrobno pokrájenou cibuli, krátce osmažíme a nalijeme na žemle. Do mléka dáme vejce, sůl, rozkvedláme. Žemle polijeme, nakonec lehce vmícháme mouku a necháme asi 1 hodiny stát. Z těstíčka uděláme malé knedlíčky ve slané vodě je asi 5 minut povaříme, vyjmeme a před podáváním polévky je vložíme do připraveného vývaru. (Je-li těstíčko příliš řídké, přimícháme do něho trochu strouhanky).

 


Vloženo:21. 7. 2001  
http://www.xkuchtik.cz