xkuchtik.cz

 

BĚLORUSKÝ BORŠČ.

 

INGREDIENCE: 300 g hovězího masa, 400 g kosti od šunky, 100 g párků, 350 g červené řepy, 100 g rajčatového protlaku, 60 g cibule, 100 g mrkve, 30 g petržele, 30 g vepřového sádla, 20 g cukru, 20 g mouky, 1 dl kysané smetany, ocet, sůl, bobkový list, mletý pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kost od šunky uvaříme s hovězím masem.. Na nudličky nakrájíme mrkev, petržel a cibuli, osmahneme na tuku, přidáme rajčatový protlak a ještě asi 15 minut dusíme. Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nudličky. Do vývaru dáme vařit pokrájené brambory, po chvilce přidáme pokrájenou červenou řepu. Potom přidáme jíšku připravenou ze sádla a mouky, osmáhnutou kořenovou zeleninu, bobkový list, pepř a ještě asi 10 minut vaříme. Ochutíme cukrem a octem, osolíme. Boršč podáváme s masem pokrájeným na kousky, s párky na kolečka a s kysanou smetanou.

 


Vloženo:17. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz