xkuchtik.cz

 

KUŘECÍ RIZOTO BÁCSKA.

 

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), 50g uzené slaniny nebo 60g drůbežího sádla, 1 cibule, ml. paprika, sůl, ml. pepř, 200g rajčat a 300g zelených paprik (nebo 300 g sterilovaného leča), 200 g rýže, petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné kuře nakrájíme na menší kousky. Do kastrolu dáme rozpustit polovinu drůbežího sádla a zpěníme na něm drobné pokrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme kousky kuřete, osolíme opepříme a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka. Mezitím spaříme a oloupeme rajčata, pokrájíme je na menší kousky a spolu s pokrájenou zelenou paprikou přidáme k masu, podle potřeby podlijeme vodou. Na zbylém drůbežím rozpuštěném sádle prudce opražíme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, přidáme ji k poloměkkému a téměř vysmahnutému masu se zeleninou, podlijeme vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené. Pod poklicí ve středně teplé troubě dusíme tak dlouho, až maso a rýže změknou. Poté pokrm vyjmeme z trouby, opatrně promícháme dvouzubou vidlicí tak, aby se kuřecí maso nerozpadlo, posypeme rozsekanou petrželkou a podáváme.

 


Vloženo:26. 8. 2001  
http://www.xkuchtik.cz