INGREDIENCE: 700 g vepřové pečeně, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého fenyklu, 2 lžíce oleje, 40g másla, 30g cibule, 0,5 1 mléka, 1 lžíce sekané petrželky, 100 g dušených žampiónů POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou pečeni osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet. Pak maso opečeme na oleji a másle po všech stranách, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme mlékem a za občasného polévání dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, do omáčky. přidáme sekanou petrželovou nať, zvlášť udušené houby a chvilku společně podusíme. Maso nakrájíme na plátky, dáme na talíře a přelijeme omáčkou.