xkuchtik.cz

 

ŠPAGETY PO BOLOŇSKU.

 

INGREDIENCE: 500 g špaget nebo jiných těstovin, 4 lžíce oleje, 30 g cibule, 30 g mrkve, 10 g slaniny, 100 g mletého libového hovězího masa, 1 stroužek česneku, kousek celerové natě, 50 g kuřecích jater, 100 ml bílého přírodního vína, 1 lžíce rajčatového protlaku, masový vývar, sůl, mletý pepř, 100 g strouhaného čedaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, mrkev, slaninu, mleté hovězí maso, česnek a kousek celerové natě. Zelenina musí jen zrůžovět. Pak přidáme drobně nakrájená kuřecí játra, zalijeme vínem, trochou masového vývaru, okořeníme rajčatovým protlakem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni asi 30 minut. Vařené těstoviny scedíme, necháme okapat, upravíme je na talíř, do středu uděláme důlek, nalijeme do něj omáčku a vše posypeme strouhaným sýrem.

 


Vloženo:8. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz