xkuchtik.cz

 

MORAVSKÁ ZELŇAČKA.

 

INGREDIENCE: vepřových uzených žebírek, 2l vody, 400g brambor, 500g kysaného zelí, 50 g hladké mouky, sůl, kmín, 1 cibule, 1 dl kysané smetany, petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová uzená žebírka opereme; zalijeme studenou vodou vařit. Když je maso měkké, scedíme vývar a maso zbavíme kostí. Část vývaru nalijeme na překrájené zelí a kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, ne a spojíme s vařenými brambory, zelím a většími kousky uzených žebírek. Podáváme s kysanou smetanou a sypeme rozsekanou petrželkou.

 


Vloženo:16. 6. 2001  
http://www.xkuchtik.cz