xkuchtik.cz

 

SEKANÉ ŘÍZKY Z KRÁLÍKA.

 

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 1 vejce, 300g tučného vepřového masa, 2 žemle, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 1 dl mléka na namočení žemlí.
Na obalení : 3-4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 2 lžíce másla na omaštění.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. (K vývaru přidáme zeleninu a použijeme ho k přípravě polévky.) Maso z kostí obereme a umeleme spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme vejce, sůl a kořeni a promícháme. Směs dobře propracujeme a tvoříme z ní karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na rozehřátém tuku. Příloha: brambory maštěné máslem.

 


Vloženo:8. 4. 2002  
http://www.xkuchtik.cz