xkuchtik.cz

 

OVAROVÁ POLÉVKA II.

 

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.

POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vložíme dobře opláchnuté a do měkka uvařené kroupy a ještě prohřejeme. Maso podáváme jako ovar s hořčicí nebo jablkovým křenem (příprava viz níže).

 


Vloženo:8. 2. 2002  
http://www.xkuchtik.cz