xkuchtik.cz

 

SLANÁ POCHOUTKA.

 

IGREDIENCE: 7 vajec, 200g lučiny, 250g taveného sýra, 4 lžíce rostlinného másla, 1 lžíce posekané pažitky, 1 kapie nebo paprika, 1 lžíce černých oliv, 1 lžíce kaparů, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 1 plátek želatiny, sůl, pepř, 1 lžíce strouhanky, 100 m smetany, 1 hlávkového salátu, 6 černých oliv a ředkviček. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve smetaně rozšleháme 6 vajec, strouhanku, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce tuku a na něm postupně upečeme 3 omelety. Zbyle vejce uvaříme natvrdo. Mrkev omyjeme a spaříme (asi 2 minuty ji necháme přelitou vařící vodou) a najemno pokrájíme, olivy posekáme, ředkvičky nastrouháme, kapii nadrobno pokrájíme. Na ozdobení rozdělíme lístky hlávkového salátu, olivy překrojíme, ředkvičky pokrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kolečka. Do 3 lžic vody namočíme plátek želatiny a necháme asi 4 minuty bobtnat. Mezitím utřeme dohladka lučinu, tavený sýr, zbytek masa a želatinu, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na dva větší a jeden menší díl. Do první větší části vmícháme olivy, mrkev a ředkvičky, do druhé potom kapii, kapary a pažitku. Všechny 3 náplně dáme na zhruba 10 minut do chladničky. Jednu omeletu potřeme náplní s kapií, přiklopíme druhou, na ní rozetřeme olivovou náplň a navrch dáme třetí omeletu, kterou potřeme sýrovou směsí bez přísad. Dort nazdobíme lístky hl. salátu, půlkami oliv, plátky ředkviček a kousky vajec. Dáme nejméně na 2 hodiny vychladit a podáváme.

 


Vloženo:13. 12. 2001  
http://www.xkuchtik.cz