xkuchtik.cz

 

MAJONÉZA Z VAŘENÝCH ŽLOUTKŮ.

 

INGREDIENCE: 30 g másla, 2 žloutky uvařené natvrdo, I syrový žloutek, 1 dl citrónové šávy, cukr, sůl, špetka mletého pepře, 300 g olivového oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Natvrdo uvařené žloutky prolisujeme přes sítko. V porcelánové míse umícháme máslo do pěny, necháme v lednici chvíli ztuhnout, smícháme s prolisovanými žloutky a syrovým žloutkem, osolíme, opepříme, osladíme a za stálého tření přidáváme po kapkách olivový olej. Hustou majonézu zředíme citrónovou šávou a znovu za stálého míchání přidáváme olej až do vypotřebování dávky. Majonézu používáme k přípravě dalších pokrmů.

 


Vloženo:12. 11. 2001  
http://www.xkuchtik.cz