xkuchtik.cz

 

ZELENINOVÉ RIZOTO.

 

INGREDIECE: 100 g másla, 4 lžíce zeleného hrášku, 2 mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, 4 lžíce kečupu, 320 g rýže, špetka mletého pepře a špetka mleté papriky, sůl, 40 g tvrdého sýra na strouhání.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na malé kostičky, podlijeme vodou tak, aby zelenina nebyla úplně potopená, osolíme a dusíme pod pokličkou do měkka. Na másle osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme papriku, pepř, vypranou odkapanou rýži, orestujeme a zalijeme vodou. Rýži je třeba odměřit na díly (při zalévání počítáme na jeden díl rýže jeden a půl dílu vody). Zalitou rýži osolíme, zavaříme, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka. Do rýže vlijeme i se šťávou dušenou zeleninu, do které jsme přidali zelený hrášek a promícháme. Podáváme v kopečcích, přelité horkým kečupem a sypané strouhaným sýrem.

 


Vloženo:26. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz