xkuchtik.cz

 

KAPUSTA ZAPEČENÁ SE SMETANOU (RUMUNSKO).

 

INGREDIECE: 800 g kapusty, 100 g másla, 1 lžíce strouhanky, 1 l smetany, 1 l mléka, 1 lžička práškového cukru, podle chuti sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu očistíme, vypereme, rozkrojíme na polovinu, vložíme do vařící osolené vody a vaříme, až kapusta změkne. Pak dáme a necháme okapat na sítu. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhanou houskou, přidáme kapustu, kterou jsme pokrájeli na širší pudle, zalijeme smetano, posypeme zbývající strouhanou houskou s cukrem a opakujeme. Pak zalijeme mlékem a pečeme v troubě do červena. Vhodnou přílohou je chléb.

 


Vloženo:20. 2. 2002  
http://www.xkuchtik.cz