xkuchtik.cz

 

SRNČÍ HŘBET SE SMETANOVOU OMÁČKOU (RUMUNSKO).

 

INGREDIENCE: 800 g srnčího hřbetu, 60 g slaniny, 100 g másla, 1 l smetany, malý kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 větší cibule, 2 citróny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, špetka tymiánu, 1 bobkový list, pepř, 1 lžíce bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí hřbet odblaníme a prošpikujeme slaninou. V kastrole osmažíme na části másla kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli. Pak vložíme do pekáče připravený osolený srnčí hřbet a všechno koření, citrónovou šťávu, mírně podlijeme, srnčí h~bet přikryjeme alobalem a pečeme v troubě za stálého podlévání vlastní šťávou. Ze zbylého másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a když vyndáme měkký srnčí hřbet, zašleháme ji do základu, zředíme vodou a dobře provaříme, propasírujeme na nakrájené porce srnčího hřbetu a zašleháme smetanu a bílé vino. Horké podáváme.

 


Vloženo:5. 1. 2002  
http://www.xkuchtik.cz