xkuchtik.cz

 

DRŠŤKY PO VÍDEŇSKU.

 

INGREDIENCE: 1 kg drštěk, voda nebo zeleninový vývar, 1 dl oleje, 100 g strouhanky, 100 g rajčatového kečupu, stroužek česneku, mletý pepř, petrželka, 50 g strouhaného sýra.

POSTUP PŘIPRAVY: Dobře očištěné a oprané dršťky ve slané vodě nebo v zeleninovém vývaru uvaříme do měkka a vychladlé nakrájíme na nudličky asi 5 cm dlouhé. V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme do něho strouhanku, do zlatova ji osmažíme, přidáme kečup, utřený česnek, sůl, mletý pepř, nakrájené dršťky, podlijeme trochou vývaru z drštěk dobře promícháme a asi 6 minut podusíme. Před podáváním přimícháme k dršťkám nastrouhaný sýr a jemná nasekanou petrželku, popřípadě ještě 100 g šunkového salámu nekrájeného na nudličky. Podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami.

 


Vloženo:17. 1. 2006  
http://www.xkuchtik.cz