xkuchtik.cz

 

CHLEBÍČKY S PAŠTIKOU (PO TOSKÁNSKU)

 

INGREDIENCE: Veka, nebo bílý chleba, nakrájená na plátky, 100g vepřového nebo telecího masa, jedny nebo dvoje kuřecí játra, 100 g vepřových nebo hovězích jater, cappari, šalvěj, petrželka, cibule, česnek, 2 sklenky suchého bílého vína, 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky, sůl, sklenice oliv, oleje.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli smažit. Osolíme, přidáme cappari, šalvěj, petrželku. Podlijeme vínem. Když se víno vypaří, přilijeme případně trochu hovězího vývaru a necháme dusit asi půl hodiny. Pak směs rozmixujeme ponorným mixerem, až vznikne jemná paštika. Plátky veky nebo bílého chleba opražíme a namažeme připravenou směsí.

 


Vloženo:6. 7. 2009  
http://www.xkuchtik.cz