xkuchtik.cz

 

BLATENSKÝ CANDÁT.

 

INGREDIENCE: 600 g candáta, 100 g másla, 100 ml sladké smetany, 200 ml mléka, 30 g strouhaného sýra, 20 g strouhanky, 50 g hladké mouky, 300 g listového špenátu, 400 g brambor, 4 vejce, 2 žloutky, sůl, muškátový oříšek, bílý pepř.

POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme zchladnout. Do zchladlých brambor přidáme 2 vejce, máslo, sůl, muškátový oříšek a bílý pepř. Rybí porce osolíme a zprudka opečeme na másle. Špenát spaříme v osolené vodě. Z másla, mouky, mléka, smetany připravíme hustou bešamelovou omáčku, do které po zchladnutí vmícháme 2 žloutky a 1/2 strouhaného sýra. Zapékací mísu po stranách zdobíme bramborovou kaší a střed vyložíme špenátovými listy. Na špenátové listy poklademe porce candáta, zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhankou a zbylým sýrem. Bramborovou kaši potřeme vejcem a zprudka zapečeme as 10 minut.

 


Vloženo:28. 2. 2006  
http://www.xkuchtik.cz