xkuchtik.cz

 

SRNČÍ PLEC PODLE PANÍ NADLESNÍ.

 

INGREDIENCE: 300 g srnčí plece (bez kostí), 50 g kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel), 50 g libové slaniny, 75 g smetany 33%, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl zelí, směs Hubert na zvěřinu (divoké koření), brusinkový kompot, 10 g másla, citrón na ozdobu, maliny.

POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkneme bílým vínem. Vložíme opracovanou plec, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Změklé maso vyjmeme, základ zahustíme moukou, osmahneme. Přidáme malou část citrónové kůry. Zalijeme smetanou a důkladně provaříme. Omáčku přecedíme a prolisujeme. Na talíř klademe řezy masa, přelijeme omáčkou a zdobíme řezem oloupaného citrónu, brusinkami a malinami. Příloha: domácí houskový knedlík.

 


Vloženo:9. 11. 2003  
http://www.xkuchtik.cz