xkuchtik.cz

 

BEZINKOVÉ VÍNO.

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 2 litry bezinek (otrhaných kuliček nalijeme 4 l vody, přidáme 3 zrnka pepře, 5 kuliček nového koření, 3 hřebíčky a vaříme půl hodiny. Odvar přecedíme přes plátno, přidáme 2kg cukru a znovu vaříme 10 minut. Potom dáme roztok zchladnout, do vlažného rozdrobíme 50g kvasnic, zamícháme a necháme 24 hodiny stát. Druhý den roztok promícháme
a opět necháme 24 hodiny kvasit. Poté scedíme do 5 l sklenice, povážeme celofánem a necháme
v teple do vánoc, potom jej stočíme do litrových lahví. Víno je velmi lahodné, chutné a léčivé, používá se při bolestivých nervových zánětech, ischiasu,migréně, na průdušky.

 


Vloženo:24. 6. 2000  
http://www.xkuchtik.cz