xkuchtik.cz

 

DRŮBEŽÍ JÁTRA NA PÓRKU S ČESNEKEM

 

INGREDIENCE: 750 g drůbežích jater; 50 g solamylu, 70 g oleje, 400 g pórku, 5 stroužků česneku, 3 lžíce sójové omáčky, drcený kmín, zázvor.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí nebo jiná drůbeží játra (nejlépe zmrazená, protože se dobře krájí) rozkrájíme na malé plátky, promícháme se solamylem a opékáme na horkém oleji za stálého promíchávání. Když se maso od sebe odděluje, přidáme na kolečka nakrájený pórek. na tenká kolečka nakrájený česnek. trochu orestujeme přidáme sójovou omáčku, drcený kmín, trochu zázvoru a podusíme. Můžeme i nepatrné přisladit dochutíme solí. Příloha: rýže, chléb, čerstvá zelenina.

 


Vloženo:15. 3. 2018  
http://www.xkuchtik.cz