xkuchtik.cz

 

VEJCE V RAJSKÉ OMÁČCE

 

INGREDEINC: 8 vajec, 1 plechovka (850 ml) loupaných rajčat, sůl, pepř, chilli, špetku cukru, 500g rostlinného tuku, čerstvou petrželku na zdobení.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme natvrdo, namočíme je na chvíli do studené vody. Oloupeme je a osušíme. Rajčata rozkrájíme na nadrobno, dáme do větší nádoby, podlijeme je trochou vody a pomalu na mírném ohni uvedeme do varu. Vaříme asi 10 minut. Poté je osolíme, opeříme přidáme chilli a cukr. Na pánvi rozehřejeme tuk, ve kterém vejce postupně a velmi opatrně osmažíme do zlatožluta. Pak je vložíme do omáčky. Na míse je ozdobíme zelenou petrželkou. Příloha: rýže.

 


Vloženo:28. 8. 2008  
http://www.xkuchtik.cz