xkuchtik.cz

 

FAZOLOVÝ NÁKYP S UZENÝM MASEM A RÝŽÍ.

 

INGREDIENCE: 500g zmrazených fazolek, 200g vařeného uzeného masa, 200grýže, sůl, 2 vejce, 2 dl mléka, 1 lžíce hl. mouky, 4 lžíce strouhaného sýra.

POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme dobře okapat. Do vymaštěných zapékacích misek urovnáme ve vrstvách fazolky, nakrájené uzené maso a rýži a prohřejeme v troubě. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou, nalijeme na připravenou směs a dopečeme, až zálivka téměř ztuhne. Nákyp posypeme strouhaným sýrem a pečeme, až se sýr roztaví.

 


Vloženo:2. 5. 2004  
http://www.xkuchtik.cz